مقالات علمی صرفاً مجموعهای از یافتهها و حاصل تحقیقات شما نیستند! اگر ایدههای بکر و خلاقانهای هم داشته باشید، در ابتدا باید بدانید چگونه باید آنها را به دیگران منتقل کنید. توجه به ساختار جملات و بهکارگیری کلمات درست و مناسب در طول مقاله علمی اهمیت بالایی دارد. استفاده موثر از افعال صحیح نیز نقش مهمی در خوانایی مقاله و تاثیرگذاری آن داشته و می توانند تعداد ارجاعات به مقالات را به شدت تحت تاثیر قرار دهند.
اگرچه در وهله نخست، نویسنده هر مقاله علمی مسئول نگارش متن آن است، در مراحل بعد، مترجم و ویراستارهایی که ساختار کلی مقالات را بررسی میکنند سعی دارند تا از بهترین افعال و واژگان استفاده کنند تا بهترین تاثیر را در مخاطب، مخصوصاً تیم داوری ژورنالهای علمی، برجای بگذارند. تا پایان این مقاله با ما همراه باشید تا بتوانید نکات ارزشمندی را در این زمینه مطالعه کنید.
تاثیرات دستور زبان بر پذیرش مقاله علمی
بهطور کلی، دستور زبان و نحوه نگارش مقالات برای عمده داوران ژورنالهای بزرگ از اهمیت بالایی برخوردار است و معمولاً مقالاتی که از این نظر تایید نشده باشند، بهراحتی ریجکت میشوند. در واقع، مقاله علمی شما باید در نگاه اول ساختار دستور زبانی مناسبی داشته باشد. در مرحله بعد، محتوای آن مورد ارزیابی قرار می گیرد. بنابراین، اگر تاثیر دستور زبان را بر سرنوشت مقاله علمی دست کم بگیرید، احتمالاً رد شدن مقاله را تجربه خواهید کرد.
دستور زبان دارای شاخههای وسیعی است و در نگارش مقاله علمی به جنبههای مختلفی از آن توجه میشود. در طول مقاله پیشرو، قصد داریم که به طور ویژه اثرگذاری کاربرد افعال مناسب در مقالات را بررسی کنیم.
چرا استفاده از افعال صحیح در مقاله علمی تا این اندازه مهم است؟
هر گونه عدم تناسب و ناهماهنگی در ساختار دستوری متن بر کاهش خوانایی آن تاثیرگذار است. با این وجود، این افعال هستند که به جملات و بندهای مختلف مقاله علمی جان میدهند. زمانیکه از افعال نامناسب یا اشتباه در جملهای استفاده شود، خواننده نمی تواند درک مناسبی از متن داشته باشد. این در حالی است که استفاده از افعال مناسب می تواند یک نوشته علمی معمولی را به متنی بسیار تاثیرگذار و جذاب تبدیل کند.
از طرفی، لازم است تا زمان صحیح افعال در نگارش بخشهای مختلف مقاله علمی (مقدمه، ادبیات، نتایج و بحث) به کار گرفته شود. معمولاً قالب واحدی در این زمینه وجود دارد و همه محققان و دانشجویان سعی میکنند تا این قالب از بهکارگیری افعال مناسب را در طول نگارش مقاله علمی رعایت کنند.
نگران نباشید! اگر ویرایش مقاله علمی خود را به ویراستاران حرفهای و باتجربه بسپارید، آنها مقالات شما را از این نظر ویرایش میکنند چراکه بهخوبی این کارکردها را میشناسند و در آن تبحر دارند.
افعال مناسب در نگارش مقاله تاثیرگذار را بشناسید!
برای نگارش یک مقاله تاثیرگذار باید به قدرت فوقالعاده افعال پی ببرید و بدانید در کدام بخشها از چه افعال و زمانهایی استفاده کنید. اهمیت این مساله از آن جهت است که می تواند در مقالات علمی وضعیت دادههای ارائهشده را تعیین کند. به عنوان مثال، اگر قصد دارید حقیقت ثابت شدهای را به اطلاع مخاطب خود برسانید، باید از زمان مناسب آن استفاده کنید. در این صورت، خواننده درک درستی از صحت آن یافته خواهد داشت.
در ادامه، بخشهای مختلف یک مقاله را بررسی کرده و نحوه استفاده از افعال مناسب و هماهنگ را در کنار یکدیگر بررسی خواهیم کرد.
مقدمه
از آنجا که معمولاً در مقدمه مقاله علمی به بیان اهداف نگارش پرداخته میشود، بهتر است که طبق استانداردهای دستور زبان از زمان حال ساده استفاده شود. همچنین اگر قصد دارید که تمام آثار و نشانههایی را که در طول تحقیق خود یافتهاید شرح دهید، زمان حال ساده مناسب خواهد بود.
این در حالی است که در مواردی نیز افعال با زمان گذشته ساده به کار گرفته می شوند. در شرایطیکه تمایل دارید حقایق و باورهای علمی که در گذشته صحیح بوده اند، اما دچار تغییرات اساسی شدهاند را بیان کنید، حتماً از این زمان استفاده کنید. در این حالت، خواننده بهخوبی متوجه منظور شما خواهد شد و دچار کج-فهمی و ابهام نمیشود، چراکه زمان افعال این احساس را به مخاطب القا میکند که اطلاعات و دادهها همچنان قابلقبول هستند یا اکنون منسوخ شدهاند. افعال این قدرت را دارند که انتقال مفاهیم و ارزشمندی آنها را بهخوبی به مخاطبان منتقل کنید.
مواد و روشها
در این بخش از مقاله، شما به طور کامل به تشریح روش انجام مطالعه و تحقیق خود میپردازید. از آنجاکه در حال توصیف وضعیت خود و تشریح رویههای انجامشده هستید، افعال مناسب باید در زمان گذشته ساده بهکار گرفته شوند.
نتایج
معمولا نتایج دارای انواع مختلفی هستند و بر اساس آن که از کدام شیوه جهت بیان نتیجهگیری کلی مقاله علمی خود استفاده میکنید، باید افعال مناسبی را بهکار بگیرید.
1. نتایج و تفاسیری که در حالت کلی قابل قبول هستند و احتمال تغییر در آن وجود ندارد: به چنین نتایج قطعی گفته میشود و باید از زمان حال ساده جهت بیان آن ها استفاده کرد.
2. نتایج حاصل از تحقیقات و پژوهشهای پیشین که معتقدید درست و صحیح هستند: شما اجازه دارید که از زمان گذشته ساده برای بیان چنین قطعیتهای نسبی استفاده کنید.
3. انواع منسوخشده نتایج: این اطلاعات در گذشتهای دور یا نزدیک ارزشمند بوده و مورد پذیرش جوامع علمی بودهاند. اکنون و با پیشرفتهای صورتگرفته، صحت آنها نقض و کاملاً دچار دگرگونی شده است. هنگام بیان چنین جملاتی باید از گذشته ساده استفاده کنید که مخاطب به درستی متوجه منظور شما شود.
توجه داشته باشید که اشتباه و خطا در بهکارگیری افعال مناسب در این بخش باعث میشود که نتیجهگیری قطعی بیاعتبار تلقی شود یا بالعکس. بنابراین، هنگام بهکارگیری افعال در بخشهای مختلف نگارش مقاله علمی، حتماً نکات موجود را بررسی کنید.
بحث
اگر قصد دارید اهمیت تحقیقات خود را به اطلاع مخاطب برسانید، گزارشی از تحقیقات خود را در اختیار آنها بگذارید یا به تفسیر حرفهای نتیجهگیریهای خود بپردازید، حتماً از زمان حال استفاده کنید، چراکه این عملکرد شما در زمان حال وقوع یافته است.
در شرایطیکه می خواهید خلاصه نتایج خود را در قسمت بحث وارد کنید، باید از زمان گذشته استفاده کنید. همچنین، موضوعات و مباحث پیشنهادی شما نیز باید در قالب زمان آینده باشند. اگر بهخوبی به زمان افعال توجه کنید و هر یک را بهدرستی بهکار بگیرید، بیشک نگارش مقاله تاثیرگذار کار چندان دشواری نخواهد بود.
شاید این سوال پیش آید که افعال در دیگر قسمتها باید چگونه باشند؟
بهطور کلی، بهتر است در ابتدا کارکرد فعلهای مختلف را بشناسید و بدانید که هر کدام از آنها در چه جایگاهی مناسبتر عمل میکنند. در چنین شرایطی، در دیگر قسمتها بسته به آنکه چه موضوعی مطرح میشود، زمان افعال نیز متفاوت خواهد بود.
نکات کلی در رابطه با بهکارگیری افعال
با آگاهی از تاثیرات افعال بر خوانایی و فهم مناسب مقاله علمی، بهتر است تنوع مناسبی از افعال را فرا بگیرید و تلاش کنید که افعال سازگاری را بهکار ببرید. نکته مهم این است که سعی کنید افعال سادهای را انتخاب کنید. باید بدانید که هدف اصلی نگارش مقاله، رساندن مفاهیم و نظرات شما به مخاطبان و جامعه علمی جهان است. بنابراین، از پیچیدگی و هجو در ساختار مقالات خود بپرهیزید.
تلاش کنید که قالب افعال و صحت آنها را بهصورت یکدست در تمام مقاله رعایت کنید و باعث سردرگمی و کج فهمی خوانندگان نشوید. این مساله نیز حائز اهمیت است که ساختار کلی دستور زبان و افعال برای رشتههای مختلف کاملاً متفاوت است.بنابراین، بهتر است با مطالعه مقالات مرتبط ادبیات خاص حوزه کاری و علمی خود را بیابید.
سخن آخر!
دستور زبان همواره در فهم و درک مطالب ارائه شده در طول مقاله علمی موثر است. این قواعد دارای تنوع فراوانی هستند و افعال بخش مهمی از این ساختار استاندارد و مناسب محسوب می شوند.
انتخاب افعال مناسب درحقیقت فهم مناسبی از مطالب را ایجاد میکند و به مخاطب فرصت میدهد تا مفاهیم موردنظر شما را بهخوبی درک کند. مقاله علمی مناسب از این نظر باید نکاتی را در نگارش مقدمه، بحث، روشها، نتایج و سایر قسمتها رعایت کرده باشد. بهتر است هنگام نگارش مقاله، ترجمه یا ویراستاری، این نکات ارزشمند را مدنظر قرار دهید.
این مطلب را به اشتراک بگذارید